‘Tornada a la normalitat’ de Toni Puig

Centenars de visitants han arribat al país per celebrar la segona Pasqua. Qualsevol podria dir que la imatge dels turistes passejant pels carrers cèntrics del país durant aquesta festivitat correspon al mes de maig del 2019. Però no, sortosament, alguna cosa està canviant amb el pas dels dies i després d’un 2020 esgotador comprovem com el país torna a omplir-se de visitants.

L’entorn als Pirineus segueix oferint una multitud de serveis que ara es posen en valor encara més per la pandèmia. Alguns com passejar per carrers amples sense trobar grans aglomeracions que el fan transitable, entrar a locals comercials amb un aforament limitat per garantir la distància de seguretat i poder gaudir de la gastronomia andorrana als locals de restauració amb un horari de servei controlat. Recentment també hem recuperat esdeveniments culturals tan nostres com l’Andoflora’. Centenars de persones vam poder visitar a La Massana tots els estands participants, plens de flors de tots colors i gaudint d’una multitud d’actes culturals durant la seva celebració. Una tranquil·litat que és tan necessària com anhelada pel país després d’un any tan dur per tothom. 

L’entorn als Pirineus ofereix una multitud de serveis que ara es posen en valor encara més per la pandèmia.

En aquest escenari de retrobament amb els visitants hem de destacar que Andorra és un reclam del turisme salut. El nostre entorn ofereix fantàstiques rutes de muntanya amb una àmplia oferta esportiva durant una primavera que convida a recórrer les nostres valls. Així mateix, des del Govern s’ha apostat decididament per potenciar aquest sector amb el projecte ‘Andorra Health Destination impulsant aquelles empreses del sector que rebin clients estrangers, perquè puguin oferir una experiència wellness de la màxima qualitat. Això també permet diversificar l’economia en un moment de treball clau per la recuperació econòmica.

Tot aquest canvi és possible, sense cap mena de dubte, gràcies a les campanyes de vacunació. Andorra es troba ja en la quarta fase d’aquest procés, administrant el vaccí a menors de cinquanta anys i altres col·lectius professionals. Unes campanyes que deixen, fins al moment, vint-i-set mil sis-centes tretze persones amb, com a mínim, una dosi de la vacuna. Aquesta dada implica que ja s’ha vacunat a més del 30% de la població total del país amb com a mínim una dosi. Una realitat del tot encoratjadora que ens permet veure la llum al final del túnel. 

Durant aquest pont de maig, encara que haguem recuperat sensacions prèvies a la pandèmia, no podem abaixar els braços. Les mesures sanitàries requereixen la col·laboració de tots els ciutadans per fer baixar els contagis i conseqüentment la pressió hospitalària. De ben segur que amb les properes campanyes de vacunació que arribaran al país i amb el compromís tan decidit dels andorrans i andorranes, recuperarem la normalitat ben aviat.

Article d’opinió de Toni Puig, president de Joves Liberals d’Andorra.
Publicat al Periòdic d’Andorra (25/5/2021)