Per responsabilitat política

Els darrers esdeveniments han marcat sense cap mena de dubte l’inici d’aquesta setena legislatura, un període que el nostre grup afronta amb l’esperança que estiguem davant de la principal dificultat que haurem d’afrontar durant aquests quatre anys i, sobretot, que aconseguim com a país reforçar-nos per poder fer front a d’altres problemes avui desconeguts però que en qualsevol moment poden colpejar-nos. L’excepcionalitat del moment que viu el nostre país ens ha fet plantejar-nos com a grup, fins i tot, si era oportú o no presentar una candidatura a cap de Govern.

Finalment, la responsabilitat envers les andor­ranes i els andorrans que ara mateix estan preocupats per Andorra, ens ha empès a defensar el nostre projecte i el nostre programa com a opció de govern, inclús en un context tan complicat com l’actual. No hauria estat ni seriós ni responsable que la segona força amb nombre d’escons al parlament an­dorrà no hagués presentat el seu projecte al debat d’investidura. El país ha de saber que hi ha d’altres opcions de garanties malgrat la complexitat i fins i tot la incertesa amb la qual es troba el país.

Els liberals farem una oposició rigorosa, ferma, amb sentit d’Estat, dinàmica i responsable, i no de bloqueig, com hem demostrat votant la llei. Una manera de fer condicionada únicament a la transparència, el diàleg i la voluntat de trobar sempre el consens necessari en cada decisió. El repte avui, ara, després de la crisi de l’entitat bancària Banca Privada d’Andorra, rau a com fer front a una crisi que ja no és externa, sinó interna, i que ha colpejat el nostre sistema financer, i per extensió el nostre model econòmic. La sacsejada que ha patit el sistema financer tindrà, dissortadament, conseqüències encara incalculables a causa de la seva més que segura ramificació envers la reputació del nostre país. La crisi interna provocada per l’afer BPA ens ha de servir de lliçó, ja tindrem oportunitat d’analitzar les actuacions que s’han dut a terme, no per una qüestió de rèdit polític, sinó per no repetir els errors que s’hagin pogut produir. La llei a la qual dijous vam donar suport com a grup polític va ser un suport al Govern d’Andorra, no un xec en blanc al Govern de DA.