'Reptes i desitjos per l'any nou' de Lluís Ferreira

ANDORRA LA VELLA 10/11/2016 SESSIÓ DE CONTROL AL GOVERN DEL CONSELL GENERAL. FOTO DIGITAL EDUARD COMELLAS. POLÍTICA CONSELL GENERAL PARLAMENT

Ja feia dies que en petits fòrums es parlava que s’havia de canviar la forma de fer política a Andorra. Jo, com a mínim, ho tenia clar. A tot el món s’ha fet el canvi i d’aquí que algunes coses s’hagin d’adaptar a les noves realitats. Diuen que potser no era el moment. Jo crec que sí, que és el moment d’intentar-ho. Cal deixar clar, però, que els que realment decidiran si era el moment o no, no seran ningú més que els electors. Ells són els únics que tenen la potestat per decidir si l’aposta és encertada o no. La resta són opinions personals. Respectables, per descomptat, però opinions.

Quan vaig passar a formar part d’aquest projecte, hi havia un líder i actualment en tenim un altre. És evident que d’aquí a uns anys serà una altra persona qui encapçali el projecte. En tots els projectes, les persones passen i les idees romanen. També en el liberalisme. Els que creiem en el liberalisme sabrem defensar i lluitar pels valors liberals, independentment de qui estigui al capdavant del projecte.

Tampoc m’enganyaré. Sé que som a Andorra i aquí, tal com se solia dir abans, ens coneixem tots. Per aquest motiu, és fàcil conèixer o tenir referències de la persona que lidera un projecte. Aquesta proximitat i saber qui és, no ho oblidem, també pot influir en la nostra presa de decisions.

Ara el pas ja està fet. Liberals d’Andorra ha triat i proclamat el seu candidat. Per primer cop disposem de més temps per presentar un projecte polític de país, que s’anirà desgranant en els pròxims mesos. Per una vegada, crec que els electors tindran el temps suficient per avaluar el projecte que Liberals proposa per a tot el país. Tenim clar que no serà fàcil, que trobarem entrebancs en el camí, però cal tenir present que ens uneix una ideologia i una manera de fer.

Aprofito aquest espai d’opinió per donar les gràcies tant als que han marxat com als que s’han quedat i, per descomptat, als que se sumaran al projecte amb les seves aportacions. Són les aportacions de tots les que ens han fet i ens faran créixer.

Al nou equip no li desitjo sort, no. Li desitjo perseverança en el projecte que continuem i en la part que ara encetem. A tots els conciutadans els demano acabar d’una vegada amb aquella frase que tot sovint diem des de la poltrona del nostre sofà, aquella que diu: “És el que hi ha”

Tenim l’oportunitat de canviar les maneres de fer. Teniu el poder de designar qui ha de ser el representant del país. No sabem quina serà l’opció guanyadora, però no dubteu que treballarem de valent perquè sigui la nostra. Que ningú pugui dir que no hi vam deixar la pell per aconseguir el canvi. Que ningú qüestioni que no vam sortir a guanyar.

És hora de tirar endavant aquest país, amb nova gent que tingui noves maneres d’afrontar els nous reptes. Ens comprometem a fer d’Andorra un país millor per als nostres fills. No podem seguir fent l’andorrà, el que sí que podem fer és lluitar per fer Andorra!

A tots els que heu llegit aquestes línies, us desitjo un molt bon any nou. De ben segur que l’any 2018 serà, com podríem dir-ho, entretingut.

Article d’opinió de Lluís Ferreira, membre de Liberals d’Andorra
Publicat al BonDia (02/01/18)