OPINIÓ: 'Què ens està passant?' de Lluís Ferreira

Cada cop em costa més veure tot el que està passant. M’estimo aquest país i precisament per aquest motiu em dol en el més profund de la meva ànima tot el que succeeix.

Amb aquest Govern de DA estem assolint unes fites mai vistes al nostre país. Ja sigui amb consellers fent de presumptes lobbistes, ministres cobrant amb la dreta i l’esquerra o altres que en roda de premsa menteixen i lluny de rectificar es reafirmen. Fins i tot a Espanya, el ministre Sòria, després de mentir en relació amb els papers Panamà, va tindre la decència de dimitir.

Realment ens estem espanyolitzant. Ara fa poc el portaveu del Govern, intentant defensar-se amb relació al seu afer d’Orfund, deia que només dimitiria si acabés sent processat. Doncs bé, un dels seus companys de files ho està, però ara resulta que per “Demòcrates per Andorra” aquest ja no és un motiu suficient.

Em nego a creure que els votants de DA estiguin d’acord amb aquestes formes de fer. No fa tampoc gaire, el mateix cap de Govern deia que hem d’anar amb compte amb on posem el llindar, ja que si escurem massa potser ningú es dedicarà a la política. Senyor cap de Govern, “tal com li agrada recordar cada cop que pot”, entre posar un llindar massa baix i el que esteu fent els membres de DA hi ha molta distància. Suposo que el següent pas serà que dimiteixin només quan estiguin condemnats i únicament si en la condemna queden inhabilitats i, a part, haurà de coincidir que aquell dia plogui i bufi el vent a Pal.

On és el límit de la decència política? Fins on esteu disposats a arribar amb el vostre full de ruta? Perdoneu-me, però no puc compartir la vostra visió de país, i un dels principals motius és justament el que em va recordar no fa pas gaire un membre de l’antiga banda del bàsquet. Tinc un fill que ara ja té 5 anys i em nego a deixar de lluitar perquè ell pugui gaudir del petit gran país de què jo he gaudit durant tots aquests anys.

Em nego a quedar-me quiet davant de les notícies populistes que genereu, ometent la realitat de com esteu deixant el nostre país. Fa temps vaig fer una afirmació que ara compartiré amb vosaltres. Tenim dos camins; o bé comencem a prendre decisions i a fer les coses bé o haurem d’arribar a tocar fons perquè tothom s’adoni de cap a on ens han portat.

El senyor Martí és el cap de Govern, però DA és la minoria del poble, que ningú ho oblidi. #jonosocDA, jo soc del 78%.

Article d’opinió de Lluís Ferreira, membre de Liberals d’Andorra
Publicat al BonDia (29/03/2017)