No és veritat

Govern afirma que en el transcurs de les reunions amb els caps de llista que es van dur a terme a partir del 10 de març amb motiu de la crisi de BPA se’ns va informar que el Govern d’Andor­ra havia rebut una comunicació oficiosa el 4 de març de la imminent nota de la FinCEN. He mirat i remirat les meves anotacions, he parlat amb els altres companys del grup parlamentari que hem assistit a les trobades, he parlat amb els consellers dels altres grups i cap de nosaltres ho va sentir dir ni anotar: senzillament perquè no és veritat.

La primera vegada que el cap de Govern va explicar que havien rebut una comunicació extraoficial el dia 4 de març va ser durant la celebració del passat consell de control al Govern. Fer creure i dir que els grups ho sabíem és deshonest i lleig i no respon al sentit d’Estat que a l’oposició se’ns està reclamant des que va començar tot aquest tema. Li proposo al Govern que tregui les actes de les reunions que es van dur a terme, si n’hi ha, i digui el dia en què se’ns va comunicar. L’oposició sense ni tan sols haver jurat el càrrec hem estat absolutament sensibles a la informació que se’ns va donar en comptagotes durant aquelles reunions. Cada grup amb el seu propi estil ha intentat explicar i passar el missatge fins a la votació de la llei del 2 d’abril que el sentit d’Estat era necessari davant la situació complicada amb la qual el sector financer i el país es trobaven.

La moneda amb la qual el Govern ens paga aquest comportament és faltant a la veritat per posar-nos a la resta en una situació complicada, un gest que diu molt de com entenem els uns i els altres la política. L’oposició vam decidir fer conjuntament un comunicat dijous passat i Govern modula el discurs per afirmar ara que com se’ns va informar de la visita als coprínceps per deducció hem de saber que si es va informar abans els coprínceps és perquè el 4 de març el govern ja ho sabia.

El que queda demostrat és que no ens van donar la informació que ens mereixíem per la nostra condició de consellers elegits, condició que si va servir per escenificar que el Govern estava contant amb l’oposició davant del tema BPA per repartir responsabilitats no pas per voluntat d’informació.