‘La importància de l’aigua per Encamp’ d’Eric Alguacil

L’aigua és el bé natural del planeta més preuat que hi pot haver. De fet, més del setanta per cent de la superfície de la Terra està dominada pels oceans. Aquest recurs natural és un element més de la nostra forma de vida, perquè en el dia a dia en fem un ús quotidià sigui per hidratar-nos o per la higiene personal.

Pel seu ús diari podem oblidar la importància que realment té per la nostra societat, però és essencial. Malauradament, l’aigua està escassejant en molts països per diferents causes: augment de població, limitacions en els brolladors d’abastiment, sequeres, etc. Així doncs, l’aigua potable comença a ser un tema de preocupació mundial. En moltes ocasions contemplem com se’n fa un ús incorrecte, abusant-ne excessivament, contaminant-la en abocaments de residus industrials, entre d’altres.

Si Andorra pot presumir d’alguna cosa és precisament de ser un país on la qualitat i la quantitat d’aigua potable que hi ha és envejable. Aquest és un privilegi que esperem que duri en el futur. No obstant això, preocupa que també al nostre país es comenci a qüestionar que l’abastiment actual d’aigua pugui presentar problemes a partir de l’any 2050, tal com llegia fa uns dies en un rotatiu de premsa nacional.

Millorarem la xarxa d’aigües d’Encamp per mantenir la qualitat i fer-lo un recurs sostenible.

Des de Liberals, sempre ens hem preocupat de la biosfera, el medi ambient i també amb l’aigua, recurs natural de primera qualitat al país. La nostra política sempre ha estat al costat de la protecció constant d’aquests béns naturals essencials, tant per la seva importància per la vida com per la qualitat també de vida que li ofereix al país en tots els seus aspectes.

És per aquests motius, que els consellers comunals de Liberals al Comú d’Encamp hem donat, indiscutiblement, el nostre suport tant al pressupost comunal per a l’any 2022, com especialment a la partida que la corporació comunal invertirà aquest any en la millora de la xarxa d’aigua comunal, i que s’eleva a uns 459.000 €.

Amb aquest pressupost que hem aprovat per la millora de la xarxa d’aigües i es millorarà durant aquest any tota la tecnologia del sistema, cosa que permetrà digitalitzar i automatitzar la xarxa i millorar l’eficiència del servei. Les millores permetran també detectar fuites d’aigua d’una forma ràpida, per evitar al màxim el malbaratament d’aquest bé, així com comportaran millores tecnològiques en les lectures de comptadors de consum.

Així doncs, el més important és mantenir al màxim la qualitat de l’aigua i fer-lo un bé sostenible, que pugui continuar arribant a tothom d’una forma còmoda, i evitar-ne sobretot l’escassetat a futur tal com alguns sectors han arribat a apuntar en algun moment.

L’aigua continuarà sent un bé essencial i protegit en l’entorn natural del nostre país. Esperem que amb la sensibilització de les administracions, com per exemple ha demostrat el Comú d’Encamp amb aquest pressupost d’enguany, i també amb la de tots nosaltres com a ciutadans d’aquest país, continuem gaudint de la font de vida que és l’aigua, sense restriccions futures ni pors a possibles mancances.

Article d’opinió d’Eric Alguacil,  conseller menor del Comú d’Encamp
Publicat a l’Altaveu (9/2/2022)