‘L’FC Andorra torna a l’elit del futbol’ de Toni Puig

Imatge: Prada de Moles / FC Andorra

Tres dies abans de finalitzar l’any passat, es coneixia que el grup inversor Kosmos, liderat per Gerard Piqué, comprava el Futbol Club Andorra. Llavors l’equip es trobava a la zona mitjana de la primera catalana, amb poques opcions d’aconseguir l’ascens a tercera divisió. Els nous gestors de l’FC Andorra van aconseguir en mitja temporada capgirar la situació i pujar a tercera directament, sense play-off. Això va passar el mes de maig passat amb un estadi de Prada de Moles amb més de mil persones mirant el partit contra l’UD Viladecans. La il·lusió per veure futbol havia tornat a molts aficionats del país. 

A mi aquesta notícia em va fer evocar quan l’equip militava a segona B, durant els anys 90, i anava amb el meu pare a veure els partits a l’Estadi Comunal.

Si aquesta ja era una gran notícia per a Andorra, durant l’estiu va arribar l’oportunitat de pujar a segona B i el Futbol Club Andorra no va deixar passar l’ocasió i es va convertir en equip d’aquesta categoria i així tornar al futbol professional. A mi aquesta notícia em va fer evocar quan l’equip militava a segona B, durant els anys 90, i anava amb el meu pare a veure els partits a l’Estadi Comunal. Tot i que era molt petit, recordo anar als partits amb una gran il·lusió per veure els jugadors que sortien a la premsa i que eren professionals.

Va ser una època en la qual van arribar al país grans jugadors, i molts d’ells ja s’hi van quedar. Com poden ser el porter i actual seleccionador nacional Koldo Alvarez o altres grandíssims jugadors com en Lucendo, Justo Ruiz, i fins i tot vam tenir l’ocasió de gaudir al camp d’uns joveníssims Ildefons Lima o Òscar Sonejee.

Aquesta temporada tornarem a viure aquesta il·lusió a Prada de Moles, ja que tindrem grans jugadors defensant la camiseta tricolor, com Adrià Vilanova, Fede Bessone, Martí Riverola o el golejador Ernest Forgas, però també veurem jugadors del país jugant en el futbol professional com Cristian Martínez, Ludo o Nico Ratti, format al Principat. A més, ens visitaran grans equips de futbol com el Lleida Esportiu, el Gimnàstic de Tarragona, l’Hércules, i filials d’equips de primera divisió, com ara el Barça B o l’Espanyol B.

En definitiva, una gran oportunitat per al país de donar a conèixer Andorra i poder veure futbol de gran qualitat. Des de l’arribada del grup de Gerard Piqué, el nom d’Andorra ha sortit en mitjans de comunicació de l’Estat espanyol i de tot el món, posant el país en el mapa del món futbolístic. Fent una petita recerca a Google és evident que tenir el jugador del Barça al capdavant del projecte del nou FC Andorra ens aporta una repercussió mediàtica que d’altra manera seria impossible. Un sol tuit de Piqué felicitant l’equip per la victòria o el recent ascens pot ser vist pels més de 19 milions de seguidors del jugador en aquesta xarxa social.

Una gran oportunitat per al país de donar a conèixer Andorra i poder veure futbol de gran qualitat.

L’efecte Piqué ha ajudat a situar l’FC Andorra en el punt de mira de molts mitjans de comunicació espanyols i internacionals que estaran pendents del que faci el nostre equip. Ara caldrà acompanyar aquesta difusió mediàtica amb un bon joc i resultats positius que portin l’equip al més amunt possible.

Disposar d’equips professionals en lligues amb milions de seguidors és, sense cap mena de dubte, una promoció impagable per al nostre país. Ja tenim un gran equip de bàsquet que juga per tot Europa i ara també tindrem un equip de futbol professional.

Esperem que tant les institucions públiques com les empreses privades donin el suport necessari a aquest projecte de país, com ja ha fet MoraBanc, que s’ha situat com a principal patrocinador dels dos equips. Fa uns anys que vibrem amb l’ACB i el Som un país, tant de bo puguem fer-ho molts anys amb el Som tricolors. Força Andorra!

Article d’opinió de Toni Puig, president dels Joves Liberals d’Andorra
Publicat al BonDia (26/08/2019)