‘Un estiu responsable’ de Jessica Gastó

Sortosament hem deixat enrere dies d’incertesa i també de por. La Covid-19, en ser una malaltia nova, ha provocat en molts moments canvis de criteri científics per afrontar-la. Tot i això, hem aconseguit superar-la implantant mesures de prevenció i higiene a tota la població que en un primer moment van causar sorpresa en haver d’aplicar uns protocols amb els quals no estàvem avesats. Netejar-se sovint les mans, portar mascareta, el distanciament social, el confinament… han estat les mesures que ens han permès vèncer el coronavirus, de moment, i que s’hauran de mantenir durant cert temps per evitar un rebrot.

Ara hem canviat d’estadi. Deixem enrere tres mesos molt durs i estranys. És el moment que torni l’optimisme i la il·lusió. Pràcticament hem recuperat la llibertat que teníem abans del confinament i és ara quan ens hem de mantenir ferms i decidits a continuar amb les recomanacions higièniques i de prevenció per no fer passos enrere.

Tenim per endavant uns mesos tranquils. No s’albira cap complicació durant l’estiu.

Les previsions dels epidemiòlegs i especialistes indiquen que tenim per endavant uns mesos tranquils. No s’albira cap complicació durant l’estiu i, per a molts, serà el moment d’airejar-nos i recuperar el temps perdut després de tot el que hem passat. Aprofitem cada instant, gaudim tant com puguem però tenint ben present que el maleït coronavirus no ha marxat.

Soc optimista de cara a la tardor i l’hivern perquè estic segura que en el cas que aparegui un segon rebrot de la malaltia no ens agafarà de sorpresa. Ara ja sabem com atacar-la i què hem de fer. Les nostres rutines seguiran trastocades durant uns mesos recordant que la millor manera de lluitar contra la Covid-19 és “no donar peu al coronavirus”. Ell no es mou sol, no el moguem nosaltres. Per tant, responsabilitat primer de tot i davant qualsevol símptoma no dubteu a contactar amb les autoritats sanitàries. De tots depèn que tinguem un bon estiu.

Article d’opinió de Jessica Gastó, presidenta del Comitè Parroquial d’Ordino
Publicat al Diari d’Andorra (13/06/2020)