Dia d’Europa – Què volem els Liberals de la Unió Europea?

Avui és el Dia d’Europa i aprofito l’efemèride per compartir amb vosaltres què volem els Liberals d’Europa. Els liberals som europeus, aquest sentiment però no implica posar en risc el futur del nostre país.

Ni podem dir a tot que sí, ni podem assumir moltes obligacions, i sobretot, caldrà fer entendre a Europa, que Andorra necessitarà un tracte diferent. Aquesta és la realitat i només d’aquesta manera l’acord que s’està negociant serà positiu per Andorra. Cal sentit comú per saber a què pot renunciar el país per poder aconseguir l’acord, i cal consens per assumir els reptes i les noves obligacions que pot comportar el nou estatus. Després de tres anys de negociacions no sabem encara perquè Andorra necessita l’acord d’associació i quines possibilitats ens ofereix.

Els liberals no volem formar part d’una Europa què no entengui la realitat del nostre país, que pressioni els petits estats però alhora sigui permissiva i tolerant amb els grans. Els liberals no creiem en una Europa que no sigui solidària.

SÍ què volem formar part d’una Europa que doni més oportunitats als nostres ciutadans i empresaris, que ens permeti ser més competitius des de la nostra especificitat i que entengui que l’impacte d’Andorra dins la Unió és gairebé neutre.

I tot això ho heu de decidir vosaltres.

Feliç Dia d’Europa!

Jordi Gallardo, president de Liberals d’Andorra