‘Adaptar-se al nou turisme’ d’Eric Alguacil

Diumenge passat es va celebrar el Dia mundial del turisme. Un reconeixement a aquest pilar clau per a les economies de molts països, i d’entre aquests països que se’n beneficien Andorra n’és un dels més importants.

Recordo, molt gratament, quan en la meva infantesa veia i copsava, als hiverns, les estacions d’esquí plenes, els carrers comercials a rebentar de turistes comprant i consumint per la campanya de Nadal, i els estius, les interminables cues de cotxes que baixaven del Pas de la Casa fins al nucli central del país, els carrers amb les terrasses plenes, els càmpings de gom a gom… Quins records més agradables, inoblidables i de gran valor i reconeixement per al nostre país.

El turisme és un sector que es transforma i s’adapta a tots els temps i circumstàncies, sortosament per a tots. M’explico, el turisme ja no és només comprar o consumir cert producte, ens hem d’adaptar al que reclamen els turistes. A Andorra, sortosament, podem oferir gairebé tota mena de producte turístic per a qui ens visita, inclús aquest mateix estiu una petita platja de riu a Sant Julià de Lòria, que tot i no ser platja pura i en sentit estricte de la paraula, almenys ha satisfet les delícies d’uns quants.

A Andorra s’ha ofert un producte turístic d’alt nivell en general que ha permès pal·liar una mica la crisi econòmica durant l’estiu.

Malauradament la pandèmia ha afectat de forma important el turisme a tot arreu, i nosaltres no hem pogut ser una excepció al respecte. Tot i els esforços de totes les administracions per poder atraure el màxim de turistes possible a les nostres valls.

A Andorra s’han mantingut els estàndards de servei d’alta qualitat als seus turistes i s’ha ofert un producte turístic d’alt nivell en general que ha permès pal·liar una mica la crisi econòmica que estem patint a causa de la pandèmia. De cara a la temporada d’hivern, la més important de casa nostra, de ben segur que de nou es faran tots els esforços possibles per oferir els millors productes i serveis per captar visitants. D’aquesta manera podrem seguir en la línia de la recuperació econòmica que tots desitgem.

Article d’opinió d’Eric Alguacil, vicepresident de Liberals d’Andorra
Publicat al Diari d’Andorra (3/10/2020)