Joves L’A preocupats per la situació dels animals del Poblet de Nadal

Els Joves Liberals d’Andorra mostren la seva preocupació per la situació en què es troben els animals que participen durant aquests dies en els espectacles previstos en el Poblet de Nadal d’Andorra la Vella.

Després de l’aparició de diferents vídeos i fotografies a les xarxes socials denunciant les condicions en les quals es troben els animals, membres dels Joves L’A també s’han apropat per conèixer la situació tant dels rens com dels dromedaris que des d’ahir dijous fins diumenge participaran en les passejades organitzades per les avingudes Meritxell i Riberaygua.

Pels Joves L’A amb la situació d’estrès dels animals i el fet que estiguin tancats durant gran part del dia en camions i remolcs s’estaria incomplint el decret del 30 de maig de 2018 de publicació del text refós de la Llei 11/2016 de tinença i de protecció d’animals, en concret, l’article 6.4 que exposa que queda prohibit mantenir els animals en vehicles, caixes de transport o remolcs com a allotjament habitual. I també en l’article 7.1 en què es prohibeix l’ús d’animals en espectacles i altres activitats si els poden ocasionar patiment.

Un dels dromedaris que participa al Poblet de Nadal

Per això, demanem al Govern d’Andorra a través del ministeri competent i al Comú d’Andorra la Vella que controli l’estat d’aquests animals i es prenguin les mesures escaients, fins i tot l’anul·lació de l’espectacle, si es constata que no s’està complint la llei ni respectant els drets dels animals.

Des dels Joves L’A creiem que l’entreteniment de les persones no pot anar en detriment del benestar animal i seguirem vetllant perquè així sigui. Volem unes bones festes per a tots, també pels animals.