Liberals d'Andorra i els Joves Liberals d'Andorra presenten la campanya de sensibilització del 25N

Liberals d’Andorra difondrà a les xarxes vídeos que mostren formes de violència envers les dones poc visibles com ara el control o el xantatge

Liberals d’Andorra i Joves Liberals d’Andorra han presentat, aquesta tarda, la campanya de sensibilització contra la violència de gènere d’aquest any 2016. Aprofitant que el pròxim 25 de novembre és el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, Liberals d’Andorra ha mostrat els vídeos que es difondran a les xarxes socials i que volen mostrar altres formes de violència contra les dones sovint no reconegudes. En concret, es vol fer especial incís en el control, el xantatge i l’assetjament que actualment va en augment a causa del mal ús de mòbils, apps de missatgeria i xarxes socials.

La iniciativa de la Comissió de Socials i Igualtat de Liberals d’Andorra conjuntament amb els Joves pretén repetir l’acció de l’any passat amb un missatge que pugui arribar sobretot als adolescents, entre els quals aquesta problemàtica és present però poc visible. Durant la presentació s’ha recordat que “el més important en la lluita contra aquestes actituds és l’educació” posant en relleu que “tots hem de contribuir en l’eliminació d’aquests tipus de missatges i accions”.

La campanya d’enguany pel 25N de Liberals d’Andorra i Joves Liberals se centra en l’assetjament, control i xantatge a través de Snapchat, una de les apps de missatgeria més utilitzades pels joves per la desaparició automàtica dels missatges un cop llegits. El vídeo mostra a un noi i una noia xatejant amb una clara actitud de control i xantatge per part del noi, volent que la noia doni explicacions per sortir de casa i no vagi a veure les seves amigues amenaçant-la de fer públics vídeos comprometedors i privats. D’aquesta manera “esperem que si algú es troba en una situació similar a la que s’exposa al curt reaccioni” tot recordant que “l’amor és llibertat i confiança, que ningú es confongui”.

Tots contra l’eliminació de la violència envers les dones