La secció jove de Liberals d’Andorra esdevé membre de ple dret de l’Organització Europeu de Joves Liberals (LYMEC)

La representació de Joves Liberals d’Andorra, assisteixen al darrer Congres Europeu de Primavera d’Emprenedoria de la LYMEC, celebrat a Viena del 29 d’abril a l’1 de maig, i assoleixen l’estatus de membre de ple dret d’aquesta organització, íntimament lligada a la Internacional Liberal, presidida per l’andorrà Juli Minoves.

Joves Liberals d’Andorra va disposar de recolzament a la seva candidatura, en forma d’apadrinament i acompanyament, tant per part de la JNC (Joves Nacionalistes Catalans) com de la delegació de Luxemburg i la de Bèlgica. Val a dir que la candidatura a obtenir l’estatus de membre que va presentar els liberals andorrans, va recollir la totalitat dels vots a favor. La missió liberal andorrana ha estat composada per tres membres de la secció jove de Liberals d’Andorra, concretament Joel Sala, Vicepresident i Secretari de Relacions Internacionals, Antoni Puig, Tresorer, i Claudia Cornella, membre de l’executiva de Joves Liberals d’Andorra.

Al llarg de la primera jornada de reunions i treball, la representació dels joves liberals andorrans va realitzar la seva intervenció al ple del congrés, explicant la realitat de Liberals d’Andorra en l’actual panorama polític andorrà així com el paper que la secció jove ha tingut en la recuperació i la consolidació de la formació política. Els intervinents andorrans van tenir paraules d’agraïment per a tots aquells membres de la família liberal andorrana que porten ja molt camí recorregut en l’esfera de les relacions internacionals, com per exemple l’actual consellera general liberal, i antiga Secretaria de Relacions Internacionals del partit i ex-membre de la secció jove, Judith Pallarès, que ha facilitat i facilita les activitats internacionals dels joves liberals.

També es va fer referència directa, i molt focalitzada, a les activitats que du a terme la secció jove de Liberals d’Andorra, materialitzada en diverses campanyes realitzades com ara la promoguda per Nacions Unides, He For She, contra el maltractament de gènere, i alhora van aprofitar per aflorar un avenç d’aquelles altres campanyes i accions que tenen previstes per a les properes setmanes i mesos. Algunes d’aquestes són la campanya contra l’homofòbia, la campanya contra l’assetjament escolar i algunes accions dirigides a lluitar contra les deficiències culturals al país i els problemes d’adaptació associats.