Els Joves Liberals participen en el Congrés de primavera de la LYMEC

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el congrés de primavera de la LYMEC (Joventut Liberal Europea). En una nova trobada telemàtica a causa de les restriccions provocades per la pandèmia, membres de Joves Liberals d’Andorra han pres part en un congrés que s’hauria d’haver desenvolupat a París en unes situacions normals. La delegació liberal ha estat formada per Albert Areny, Josep Fusté, Benjamí Tutrice, Lluís Cantos i el president de la secció jove liberal, Toni Puig.

El congrés de la LYMEC ha servit per aprovar fins a 15 resolucions, el que suposa una xifra rècord d’aquestes trobades. D’aquestes els Joves Liberals d’Andorra han participat en l’elaboració de quatre resolucions que es centraven diferents temes: la defensa de la llibertat acadèmica, l’aturada de la repressió dels drets civils a Ucraïna, les noves relacions entre la Unió Europea i el Regne Unit, així com, l’habilitació de la mobilitat geogràfica per raons acadèmiques durant la pandèmia.

Els membres de la delegació liberal andorrana han destacat l’aprovació de la moció 43, corresponent al posicionament de la LYMEC referent a la propera ‘Conferència pel Futur d’Europa’ que tindrà lloc al Parlament Europeu, on tots els joves poden aportar les seves idees incloent aquells nacionals de països de fora de la Unió Europea.

El Congrés de la LYMEC ha comptat amb la presència dels principals líders liberals europeus com el president de l’ALDE, Hans Van Baalen; la presidenta del European Liberal Forum, Hilde Vautmans; el president de Renew Europe al Parlament Europeu, Dacian Ciolos; i l’antiga Comissària de Comerç de la Unió Europea, Cecilia Malmström.