Joves liberals de tot Europa es formen a Andorra en les Young Changemakers Academy

Una quinzena de joves provinents de sis països europeus (Dinamarca, Hongria, Suïssa, Irlanda, Finlàndia i Espanya) es formaran aquest cap de setmana a Andorra en comunicació política. Les jornades Young Changemakers Academy estan organitzades conjuntament per la LYMEC, ELF i els Joves Liberals d’Andorra.

Aquesta és la primera edició presencial de la Young Changemakers Academy que fins ara s’havia celebrat telemàticament. Des dels Joves L’A valoren molt positivament que la LYMEC i ELF hagin triat Andorra per aquesta trobada que permetrà als assistents intercanviar opinions, treballar en estratègies de comunicació i establir les eines més adients per transmetre els missatges polítics entre els joves.

En el discurs de benvinguda als participants, el president de Liberals d’Andorra i ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha destacat la tradició parlamentària del Principat d’Andorra amb més de sis-cents anys d’història i ha fet un recorregut per la trajectòria de Liberals d’Andorra en els últims anys. Ha emfasitzat en la tasca que ha realitzat el partit en els últims anys i la importància de les relacions internacionals, de les quals ha destacat la presidència de la Liberal Internacional per part de Juli Minoves.

Gallardo també ha emplaçat als joves a treballar intensament per seguir transmetent els valors liberals com a eina per al creixement econòmic i el benestar social. A més, ha incidit en la necessitat de “seguir lluitant contra el populisme que en els darrers anys ha aparegut amb força en l’escena política”.

Precisament, en aquest aspecte rau la importància de les jornades “Young Changemakers Academy” per aconseguir estratègies de comunicació política que permetin als joves polítics liberals fer arribar al màxim de persones els seus missatges polítics.

Durant la primera jornada d’aquest seminari, els joves liberals europeus també han pogut conèixer de la mà de Ferran Costa, president del Grup Parlamentari Liberal, el nostre parlament, tant l’antiga Casa de la Vall com el nou edifici del Consell General. El seminari ha tancat el primer dia amb una formació sobre les eines utilitzades en comunicació política i com aplicar-les per maximitzar la difusió d’un projecte polític.