Joves L’A participa en un campus d’estiu amb representants de partits liberals de 7 països de tot Europa

El secretari de Relacions Internacionals dels Joves Liberals, Toni Puig, ha participat el passat cap de setmana (21 i 22 de juliol) al Campus de Verano de Jóvenes Ciudadanados (JCs) que ha comptat amb la presència de seccions joves dels partits liberals més importants d’Europa. Precisament, en Toni Puig en ha fet el resum de la seva participació en aquesta trobada que pots llegir tot seguit.

Aquest cap de setmana passat he pogut assistir al Campus Verano de Jóvenes de Ciudadanos, a la ciutat d’Alacant, partit que forma part de la família liberal europea (ALDE Party). El campus ha consistit en dues jornades plenes de debats i formacions per als més de 450 joves que hi han participat, centrats en les Fake News, la política europea i els reptes i el futur de l’educació.

En aquests debats també hi va haver temps per la diplomàcia i els reptes que té dins un món globalitzat, en la que els ambaixadors al Principat d’Andorra i Espanya del Regne Unit (Simon Manley), de Mèxic (Roberta Lajous) i del Canadà (Mathew Levin) van apropar el món diplomàtic als joves que vam assistir. En aquest debat vaig poder preguntar sobre el tema de les Fake News, del que havíem parlat el dia abans, per demanar-los si tenien algun tipus de protocol en l’àmbit diplomàtic per poder lluitar contra les Fake News si mai afecten el seu país. En aquest cas, l’únic que va dir que tenien certs mecanismes va ser l’ambaixador del Regne Unit, país que ha hagut de lluitar en els últims anys contra les ingerències russes i les Fake News que provenen d’allà. Per a Simon Manley, el més important per lluitar contra aquest fenomen és explicar sempre la veritat i tenir uns bons sistemes de comunicació públics i entre Estats.

També hi va haver temps per les taules de treball sectorials, en què els joves van estar repartits per temes amb l’objectiu de preparar una ponència final. Aquesta taules eren de tots els temes d’interès com pot ser Europa, economia, salut, sistema judicial, cultura, esports…

El meu cas i com la resta de membres d’altres partits liberals europeus vam estar inclosos en una de les taules d’Europa. En aquest campus hi havia joves de 7 països diferents provinents de 8 partits polítics. A part de jo mateix com a representant dels Joves Liberals d’Andorra i dels Internationals Officers de Jóvenes Ciudadanos (Laia Garrido i Jorge Viñuelas) també hi havia representants dels Jeunes avec Macron (amb el seu IO Pierre Marc al capdavant), dels Jeunes MR Belgues, dels Jong VLD Belgues (amb el seu president Hans Maes), dels Jonge Democraten de Països Baixos ( amb el seu IO Marten Porte), dels Junos Austríacs i també els companys d’Iniciativa Liberal de Portugal.

En la nostra taula de treball vam estar parlant de com fèiem les diferents organitzacions per fer que els joves entressin en política i de com fer arribar el nostre missatge a la gent jove.

També vam parlar sobre com podem cooperar les diferents organitzacions i sobretot de cara les eleccions europees de l’any 2019, que a Andorra no ens afecten directament però hem d’estar atents a tots els moviments que poden haver dins de la UE en referència al nostre acord d’associació.

En definitiva, una experiència molt profitosa i que serveix per demostrar que Joves Liberals d’Andorra som un partit amb unes bones relacions amb els diferents partits liberals europeus i que cada vegada som més coneguts en l’entorn Europeu. Activitats com aquestes serveixen per enfortir els lligams i crear sinergies per poder treballar junts en el present i en el futur.