Joves L’A al Congrés de Tardor de la LYMEC

El secretari de Relacions Internacionals dels Joves Liberals d’Andorra, Toni Puig, va ser present a Vilnius de l’11 al 14 d’octubre per participar, en primer lloc, en el seminari “Campaigning on social media” organitzat per l’European Liberal Youth (LYMEC) i per l’European Liberal Forum (ELF) i, posteriorment, en el Congrés de Tardor de LYMEC.

El seminari  “Campaigning on social media” estava pensat per donar als joves liberals les eines i els mecanismes per fer campanya en les xarxes socials com ara Twitter, Instagram o Facebook; i proporcionar informació sobre com les xarxes socials s’integren amb èxit en una campanya electoral. D’aquesta manera es pretén involucrar més joves en les eleccions, en general, però en particular als comicis del Parlament Europeu de 2019. En el cas d’Andorra, les pròximes comtesses electorals estan previstes per la primavera (generals) i tardor (comunals) del 2019. Durant el seminari els participants van tenir l’oportunitat de visitar el Parlament de Lituània “Seimas” i fer un repàs de la història d’aquest país Bàltic.

Pel que fa al Congrés de Tardor dels Joves Liberals Europeus (LYMEC), es va debatre l’actualitat de l’organització, es van aprovar els pressupostos de cara l’any 2019 i sobretot, i el més importat, es va donar el vistiplau al LYMEC Electoral Manifesto de cara les eleccions del Parlament Europeu de l’any vinent. Un document que ha estat elaborat per part de totes les organitzacions siguin o no de països membres de la Unió Europea.

Durant la trobada, el Bureau de LYMEC va presentar el nou Logo i la nova imatge de l’organització per demostrar que els Joves Liberals Europeus són diversos, oberts, tolerants i un espai per treballar junts i crear grans idees. En aquest congrés, noves organitzacions van entrar a formar part de LYMEC, com és el cas de la Liberal Democratic League d’Ucraïna (LDLU) i dels Jeunes Radicaux de França que van esdevenir membres de ple dret de LYMEC, mentre que els Momentum TinzenX d’Hongria i els Young Progressives d’Eslovàquia van esdevenir membres associats.

Pel que fa a la delegació dels Joves Liberals d’Andorra va tenir diverses reunions de treballs per explicar la situació de la nostra organització i l’actualitat del país amb les properes cites electoral de l’any 2019. En aquest sentit, Toni Puig es va reunir amb en Pau Castellví, responsable del LYMEC Bureau al nostre país, i amb la presidenta de LYMEC, Svenja Hahn. El secretari de Relacions Internacionals dels Joves L’A també mantenir trobades amb les organitzacions presents a Vilnius, com per exemple, la JNC de Catalunya, els Jeunes MR i els FEL Belgues, els Jóvenes Ciudadanos d’Espanya, els Young Liberals Britànics, els Jonge Democraten Holandesos… Unes reunions que van servir per conèixer la situació d’aquestes organitzacions i crear sinergies de treball de cara al futur.