Joves L’A pren part en unes jornades per impulsar la participació política del jovent europeu

La baixa participació dels joves en la política és un fet molt preocupant. Partint d’aquesta premisa, els partits liberals europeus treballem per acostar els joves a la política i la política als joves. En aquest sentit, aquest passat cap de setmana s’ha celebrat a Bucarest (Romania) unes jornades de la LYMEC (Joves Liberals Europeus) i ELF (Fòrum dels Liberals Europeus) per fer front a aquesta problemàtica i aportar solucions que ha comptat amb la participació de Albert Areny, vicepresident i secretari de relacions internacionals de Joves Liberals d’Andorra.

Una de les propostes que s’han fet és la necessitat d’acostar les institucions europees a la ciutadania, especialment als joves, captant la seva atenció i fent-les més participatives. Però no tota la responsabilitat recau en les institucions, els partits també han de dir-hi la seva. Per això, al llarg de cap de setmana es van organitzar diversos tallers per apropar el llenguatge polític i el missatge als joves, elaborant-lo de forma més clara i adaptant-lo a la franja d’edat a la qual es destina.

Aquest va ser l’eix central de les jornades que també van servir per debatre entorn de les problemàtiques i els reptes que afronta Europa, com ara la immigració, la digitalització, l’educació i la preservació dels valors de la UE.