Èxit del primer Cafè Liberal

El primer Cafè Liberal organitzat per Joves Liberals d’Andorra (JLA) ha estat tot un èxit omplint el ‘K-Sual’ d’Encamp amb una vintena de joves que s’han acostat per poder conversar d’una forma distesa amb els consellers generals liberals.

Durant una hora i mitja els joves assistents han compartit una beguda i temps de conversa amb Jordi Gallardo, Judith Pallarés i Ferran Costa expressant-los els seus reptes, neguits i preocupacions. En aquesta primera edició del Cafè Liberal també han estat presents els consellers comunals a Encamp de Liberals d’Andorra Jordi Troguet i Maribel Lafoz.

Els consellers liberals valoren molt positivament aquesta iniciativa que ja han anunciat que tindrà continuïtat.  “El que hem fet avui ens permet escoltar als joves lluny dels formalismes habituals del món polític” ha explicat el candidat liberal Jordi Gallardo. Precisament, un dels objectius del Cafè Liberal “és apropar-se als joves que d’una altra manera difícilment es posarien en contacte amb nosaltres” ha subratllat Judith Pallarés.

Un dels temes que ha centrat l’interès dels joves és l’alt cost del preu dels lloguers i la problemàtica de l’habitatge en general. L’augment del preu de la vivenda i dels pisos de lloguer dificulta que es puguin independitzar. Aquesta impossibilitat d’emancipar-se impedeix el desenvolupament de molts projectes personals i frustra les aspiracions futures de molts joves.

També s’ha tractat la dificultat per ser un emprenedor al país. Els joves han incidit en la gran quantitat de permisos i papers que fan falta per obrir un nou negoci i, sobretot, la quota pels autònoms de la CASS que consideren desproporcionada i que posa traves a molts joves de treballar per compte propi. Un altre dels fets que més neguit genera és la problemàtica del ‘botellón’ que lluny de solucionar-se cada cop agafa més rellevància entre els joves andorrans.


El transport públic “és car i funciona malament”. Aquesta és l’opinió unànime entre els assistents que han emplaçat als consellers perquè busquin la manera de fer-lo més accessible a tothom i evitar que un bitllet costi més 6 euros per pujar al Pas de la Casa o 4 euros d’Andorra a Arinsal.

Per últim s’ha debatut sobre les homologacions universitàries, la preocupació pel medi ambient, la deixadesa de certs espais públics i la brutícia en diversos equipaments. El proper Cafè Liberal s’ha programat el 22 de març a Andorra la Vella.