El cost de l’habitatge centra el Cafè Liberal a Escaldes-Engordany

Els preus dels lloguers i el cost d’un habitatge de propietat dificulten l’emancipació dels joves de casa dels pares. Aquesta és una de les conseqüències de l’encariment que ha patit l’accés a l’habitatge en els darrers anys al Principat d’Andorra.

Els joves presents al Cafè Liberal que ahir al vespre es va celebrar a Escaldes-Engordany van subratllar les dificultats amb què es troben per poder marxar de casa dels pares per l’elevat preu del lloguer. Alguns dels assistents va manifestar que “tot i que no és la meva voluntat hauré d’acabar marxant d’Andorra perquè amb els preus actuals és impossible plantejar-se viure sol per molt bé que cobris”. El mateix raonament serveix per poder adquirir un pis de propietat, ja que “els preus són prohibitius per la immensa majoria dels joves”.

El cost de l’habitatge no és únicament exclusiu dels joves i s’està convertint en un problema econòmic i social per al país. Durant la xerrada entorn aquest tema, es va alertar que les empreses “comencen a tenir moltes dificultats per trobar personal especialitzat perquè els sous que poden pagar no compensen als treballadors per desplaçar-se a viure al Principat”.

Precisament, una de les sis preguntes que el Grup Parlamentari Liberal farà durant la sessió de control de demà es centrarà en el preu de l’habitatge. En concret, Jordi Gallardo preguntarà pels estudis que disposa Govern sobre el preu mitjà dels pisos de lloguer i com es va fer el càlcul que va portar a la Comissió Nacional d’Habitatge a anunciar que el preu mitjà oscil·lava entre els 539 i 587 euros.

Interès pel posicionament vers la legalització de l’avortament

Preguntat per una possible legalització de l’avortament, el president de Liberals d’Andorra i candidat a cap de Govern, Jordi Gallardo, va refermar la seva postura sobre aquesta qüestió que passa “per la necessitat de fer una consulta a la ciutadania deixant clares les conseqüències que pot tenir a nivell institucional”.

Al Cafè Liberal, organitzat conjuntament entre els Joves Liberals i el comitè escaldenc, van assistir més d’una vintena de persones.

Les millors fotografies del Cafè Liberal al nostre Instagram: