El 3r Cafè Liberal debat com aproximar els joves a la política

La tercera edició del Cafè Liberal organitzat conjuntament amb els Joves Liberals d’Andorra s’ha celebrat, aquest dijous al vespre, a La Massana amb la participació d’una vintena de joves. En aquesta ocasió, els temes més destacats de la trobada han estat com aproximar la política als més joves, els terminis per poder accedir a la nacionalitat andorrana i com donar més veu al poble en qüestions importants pel país.

Els assistents han suggerit que es pugui ensenyar, més enllà de quines són les institucions del país, com funciona la política al país. Creuen que “la manca d’informació no ajuda gens a què ens interessem per la política”. Pel que fa als terminis per accedir a la nacionalitat andorrana, s’ha arribat a proposar que “potser caldria reduir a la meitat”, és a dir, deu anys.

Una altra de les propostes que s’han fet durant el Cafè Liberal és promoure la participació de la ciutadania en les decisions polítiques, més enllà de votar cada quatre anys, com ara que es puguin fer referèndums o permetre copsar l’opinió de la societat davant de qüestions importants pel país. Durant el debat sorgit entorn de les propostes i els neguits dels més joves, s’ha volgut incidir en el fet de “si el país està preparat per donar resposta als reptes immediats dels més joves”. En aquest sentit, s’ha apuntat que cal facilitar la formació i els estudis superiors a Andorra per evitar haver de marxar fora, tot i això, s’ha fet una bona valoració de l’evolució de la Universitat d’Andorra els darrers anys.


Al final de la trobada, el candidat liberal, Jordi Gallardo, ha assegurat que “seguirem escoltant i apropant-nos d’una manera diferent als ciutadans. Aquestes trobades ens permeten escoltar les opinions i les propostes de persones que no es posarien en contacte amb nosaltres en un despatx”.  Els Cafès Liberals s’emmarquen en “una nova forma de fer política en la qual des de Liberals d’Andorra creiem plenament, que és la de mantenir el contacte amb els ciutadans de forma continuada” ha conclòs.

Al nostre canal de YouTube pots veure la valora que fa del Cafè Liberal, el nostre candidat, Jordi Gallardo: