El 2n Cafè Liberal anima als joves “a ser exigents amb la classe política”

El segon Cafè Liberal va aplegar una vintena de joves a Andorra la Vella per conversar amb els tres consellers generals del Grup Parlamentari Liberal (GPL) Gallardo, Judith Pallarés i Ferran Costa.

Els Cafès Liberals s’inclouen en l’estratègia de Liberals d’Andorra (L’A) “de fer una política propera, fent trobades d’un caire més informal amb els ciutadans. En definitiva, una manera de fer política diferent que trenca amb la política tradicional” explica Jordi Gallardo.

El president del GPL i candidat a cap de Govern de L’A subratlla que “hem aprofitat per demanar als joves que no siguin conformistes, que siguin exigents i que pensin en gran. Si són ambiciosos, ens faran trobar millors propostes i solucions per fer avançar el país”. De fet, durant el Cafè Liberal es va reiterar la voluntat de L’A de fer un programa electoral participatiu on tothom pugui dir la seva i d’aquesta manera “evitar crear una doble realitat: la dels despatxos i la del carrer” indica Gallardo.

Durant la reunió els joves van treure un munt de temes que els preocupen, entre ells, cal destacar l’augment dels preus del lloguer d’habitatges i la dificultat per accedir al mercat laboral andorrà depenent de la formació o estudis triats. També han mostrat neguit pel sistema sanitari, en concret, per la situació d’urgències que consideren que “s’ha degradat en els darrers anys” i per l’Acord d’Associació amb la Unió Europea del qual lamenten que “no se’ls ha explicat els beneficis que comportarà, si és que n’hi ha algun”.


Per últim, una de les problemàtiques recurrents és la baixa participació en els comicis de determinats sectors de la població, “sovint perquè se senten menystinguts, no se’ls té en compte” ha precisat Jordi Gallardo. Per això, creu que ”és responsabilitat dels partits polítics treballar per reduir l’abstencionisme”.