Joves Liberals participa en el congrés de tardor de la LYMEC

L’activitat política de les seccions joves dels partits liberals europeus no s’ha aturat en cap moment tot i la pandèmia de Covid-19. Aquest cap de setmana, ha tingut lloc el congrés de tardor de la LYMEC (Joventut Liberal Europea) que s’ha fet de forma telemàtica. Aquest congrés que s’havia de desenvolupar a París és el segon d’aquest any que es fa de forma no presencial.

El congrés de la LYMEC ha servit per aprovar el programa d’acció dels joves liberals europeus fins a l’any 2022, el pressupost de l’entitat per l’any vinent i s’ha reelegit a l’hongarès Bàlint Gyévai com a secretari general per als pròxims dos anys.

Una altra de les decisions destacades de la reunió d’aquest cap de setmana ha estat l’acceptació de noves organitzacions que passen a formar part de la LYMEC. En concret, passen a ser de ple dret Nova Stranka Youth de Sèrbia i els Young Liberals de Grècia, mentre que l’organització russa Vesna Youth Democratic Movement i la letona Par Jauniesiem passen a ser membres associats. Aquestes incorporacions “demostren la vitalitat de la família de Joves Liberals Europeus que no para de créixer amb la incorporació de membres de nous països que fins ara no estaven representats a la LYMEC” ha explicat Toni Puig, president dels Joves L’A.

Quatre dels participants de Joves L’A al congrés de la LYMEC

El Congrés també ha aprovat resolucions sobre aspectes polítics que afecten la societat i especialment els joves. En aquest sentit, s’han aprovat resolucions reclamant als països europeus i a la UE més esforços en la lluita contra el canvi climàtic i en el compliment de l’Acord de París, una major defensa dels drets civils en l’àmbit europeu i destinar esforços per evitar les pèrdues i les possibles conseqüències negatives en processos democràtics provocades pels ciberatacs.

Cinc membres de Joves Liberals d’Andorra han participat en el congrés de tardor de la LYMEC, en concret, Toni Puig, Albert Areny, Josep Fusté, Lluís Cantos i Benjamí Tutrice.