Joves Liberals participen al primer congrés presencial postpandèmia de la LYMEC

Els Joves Liberals han participat en el primer congrés presencial de la LYMEC des de l’inici de la pandèmia. La trobada que ha tingut lloc a París, capital de França, s’ha celebrat en format híbrid, ja que les restriccions sanitàries han limitat l’aforament a només un assistent per formació juvenil. Per part de Joves L’A, s’ha desplaçat fins a la capital francesa Toni Puig, president de la formació, mentre que Albert Areny, LLuís Cantos i Benjamí Tutrice han seguit el congrés de forma telemàtica.

Durant el Congrés que s’ha celebrat aquest cap de setmana, les agrupacions juvenils dels partits liberals europeus han aprovat 20 resolucions que guiaran l’acció política de la LYMEC al llarg dels pròxims mesos. Entre les resolucions aprovades, s’insta a donar suport i promoció a les llengües minoritàries europees, aprofundir en la reducció de les emissions de CO2 per lluitar contra el canvi climàtic, defensar la llibertat d’expressió als campus de les universitats gregues davant la nova llei aprovada pel parlament hel·lè i posar els mecanismes necessaris perquè els joves que pateixen malalties mentals puguin cursar amb normalitat els seus estudis.

El congrés de la LYMEC també ha servit per continuar ampliant el nombre d’organitzacions que en formen part. En concret, aquest cap de setmana s’ha acceptat com a membre de ple dret a la formació USR Tineret de Romania.

Des de Joves Liberals es fa una molt bona valoració d’haver pogut recuperar els congressos presencials. “D’aquesta manera podem aprofundir en les bones relacions internacionals que mantenim amb la resta de formacions liberals europees” ha detallat Toni Puig.