Sant Julià de Lòria, capital dels World Triathlon Winter Championships

L’esdeveniment més important de triatló durant els mesos d’hivern ha tingut lloc a Sant Julià de Lòria per segon any consecutiu. La celebració dels World Triathlon Winter Championships ha demostrat novament que Andorra està preparada per organitzar proves de l’àmbit internacional després que en aquesta edició més de 250 atletes hagin participat a Naturland en aquesta prova que organitza el Grup Ironman.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha destacat de l’esdeveniment que “les activitats econòmiques vinculades al món de l’esport ja representen el 8% del PIB d’Andorra”. En el mateix sentit, ha remarcat la importància de l’esport, “no només en el seu vessant competitiu sinó també a l’hora de promoure la innovació i generar nous models de negoci”.

Així mateix, el secretari d’Estat de diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha valorat molt positivament l’organització d’aquest esdeveniment esportiu de caràcter internacional i s’ha mostrat satisfet per la qualitat oferta i pel posicionament i la visibilitat que representa. Finalment, ha recordat també que tot just fa un any l’esport va ser declarat sector d’interès nacional a Andorra, sota en convenciment per part de l’Executiu que tant la pràctica esportiva amateur com les proves d’alt nivell són atractius que també contribueixen a diversificar l’economia del país.