Torna el mundial de triatló, una bona inversió pel país

Presentació del Campionat del món de Triatló d'Hivern 2022.Foto:SFGA/CEsteve

Naturland acollirà per segon any consecutiu el World Triathlon Winter Championship. Aquest acord aconseguit des del Ministeri de Presidència, Economia i Empresa, es considerava clau pel país vist l’èxit de l’anterior edició. Així ho ha destacat Jordi Gallardo, durant la seva presentació, on ha remarcat que “la prova, organitzada pel Grup Ironman, repeteix a Andorra després de l’èxit de l’anterior edició i d’haver superat tots els obstacles generats per la pandèmia.

El titular d’Economia i Empresa ha afirmat que “estem segurs que enguany el retorn econòmic per a la parròquia i el país encara serà més important. L’organització preveu un retorn d’uns 390.000 euros durant els dies de la prova. En aquest sentit, Gallardo ha explicat que “aquesta edició arriba amb moltes novetats que faran que l’esdeveniment sigui més espectacular, no només pels atletes sinó també pels espectadors, que podran gaudir d’un esdeveniment esportiu de primer nivell”.

A més a més, del 3 al 6 de febrer la parròquia laurediana també acollirà per primera vegada el World Triathon Winter Duathlon Championships. Per aquests esdeveniments, l’organització preveu l’arribada de més de 250 atletes de 14 països diferents. La novetat més destacable és el nou format en el qual es desenvoluparan les proves, els atletes Elit, sub-23 i júnior completaran els 8 km de cursa a peu, els 14 de BTT i els 12 d’esquí de fons.