Renovat l’acord de col·laboració amb Sport GSIC

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha signat la renovació de l’acord de col·laboració amb Sport GSIC durant la segona edició de la Jornada d’Innovació als esports d’hivern, de muntanya i de ciclisme, l’Andorra Sports Innovation Summit, que s’ha celebrat a l’Auditori Nacional a Ordino i que organitzen conjuntament Andorra Business, Andorra Recerca + Innovació i el Global Sports Innovation Center powered by Microsoft (GSIC).

Gallardo ha presentat als assistents l’estat del sector dels esports al Principat, que actualment disposa de 105 empreses al país amb 2.250 empleats i amb unes xifres d’entre 210 i 230 milions de facturació. El ministre ha emfasitzat que el sector de l’esport representat un 7,7% del PIB del país i ha comentat que el 16% del turisme que ve al Principat ho fa amb finalitats esportives. De fet, un dels objectius és posicionar Andorra com un ‘Living lab’. La presentació del ministre ha anat precedida per les paraules de benvinguda de la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy.

A continuació, s’han entregat els premis a les startups guanyadors de l’Andorra Startup Challenge 2022 i el primer guardó ha estat per a EVIX, que ha desenvolupat un airbag integrat al casc de la bicicleta. La jornada també ha comptat amb tres taules rodones.