La reducció dels lloguers comercials s’allargarà fins a finals d’abril

Foto:SFGA/JAViladot

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presentat les noves mesures del Govern per pal·liar els efectes de la Covid-19. En aquesta nova modificació s’amplia la durada temporal prevista a la llei fins el 30 d’abril per sol·licitar la reducció de la renda de locals per a negoci, prevista fins ara pel 31 de març.

En aquest sentit, tal i com ha explicat Gallardo, s’estableix que durant el mes d’abril la part arrendatària d’un contracte d’arrendament de local comercial que justifiqui la davallada en la xifra de negoci en comparació amb l’abril del 2019, podrà sol·licitar una reducció fins a un màxim del 40%. Així mateix, s’inclou la possibilitat de demanar una carència sobre l’import total de la renda del mes d’abril del present any.

El titular d’Economia i Empresa, ha explicat que la modificació acull una de les reclamacions del sector ja que s’elimina de la Llei general de l’allotjament turístic l’obligatorietat del canvi d’us de l’edifici per aquells de deu o més habitatges.