Rebaixem les tarifes de transport públic

A partir del mes de setembre ja estarà disponible el nou abonament mensual amb viatges il·limitats per un preu reduït de 30 euros. Així ho ha anunciat Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa, que ha explicat la rebaixa de les tarifes de la concessió de les línies del transport nacional de viatgers.

Aquesta mesura va lligada a un dels eixos troncals de la política de Liberals d’Andorra, la sostenibilitat. Amb aquesta proposta presentada per Jordi Gallardo, s’impulsa l’ús del transport públic amb l’objectiu d’afavorir la connexió a totes les vies del país, així com reduir la congestió viaria i les emissions de CO₂.

A banda del canvi de tarifes, Gallardo ha explicat que la mesura recull una de les demandes més sol·licitades pels usuaris, com és el canvi de criteri en les zones. Així en els bitllets senzills, “realitzar els mateixos quilòmetres costarà menys diners”, ha explicat Gallardo.

En concret es rebaixa el preu per viatjar fins a tres poblacions: el Pas de la Casa –que passa de ser zona 4 a zona 3–, i Arinsal i la Cortinada – que s’inclouran a partir de l’1 de setembre zona 1–. El trajecte individual per anar fins al Pas de la Casa es redueix de 6,35 euros a 4,80 euros; el d’Arinsal o la Cortinada, de 4,80 a 1,90 euros. Finalment, el titular d’Economia i Empresa ha anunciat que la resta de tarifes es mantenen igual i no augmenten de preu.