Prorrogada la reducció dels lloguers comercials durant tot el mes de maig

La reducció de les rendes dels locals per a negoci, mesura que emana de la Llei del 4 de  desembre de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada pel SARS-CoV-2, es mantindrà en vigor tot el mes de maig. Així s’ha aprovat aquest dijous en sessió del Consell General, gràcies als vots dels grups  parlamentaris de la coalició, Liberals, Demòcrates i Ciutadans Compromesos. D’aquesta  manera, es prorroga la mesura que expirava el 30 d’abril i que és d’aplicació també per a les empreses que gestionen allotjaments d’ús turístic.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha subratllat que “tots estem lluitant pel mateix objectiu” que és que “el país continuï endavant i que puguem continuar sent competitius i resilients”. També, ha garantit que l’Executiu “seguirà sent reactiu a qualsevol canvi de situació i aplicant les mesures necessàries per afrontar la progressiva i desitjada recuperació econòmica”.

Els grups parlamentaris de la coalició han defensat que “no es deixarà caure el teixit productiu en  aquest període tan dur”, però que s’ha d’actuar de manera equilibrada amb tots els actors corresponsables. És per aquest motiu que el percentatge màxim de reducció del lloguer es rebaixa del 40% (que està establert per a aquest abril), al 30%.

La mesura s’ha prorrogat donada la conjuntura actual i la situació de mobilitat als països veïns, ja que es manté una situació incerta per rebre turistes espanyols i es confia que França suavitzarà les restriccions de mobilitat per a la seva població a principis de maig. 

La coalició ha ressaltat que, d’aquí a un mes, es tornarà a avaluar la situació per definir si cal seguir reduint el percentatge d’ajut o, fins i tot, “situar-nos en un escenari més optimista”. En qualsevol cas, es farà des del posicionament que sempre s’ha postulat per definir les ajudes i mesures per fer front a la crisi actual: adaptabilitat, diàleg, equilibri i corresponsabilitat.