Potenciem l’economia digital, l’emprenedoria i la innovació

El ministre d’economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presentat el Projecte de llei d’economia digital, emprenedoria i innovació. Els objectius d’aquesta norma són la promoció de l’economia digital, incentivar l’emprenedoria, donar suport a la innovació, així com potenciar la transformació digital.

Jordi Gallardo ha destacat que el projecte de llei “És un pas endavant per posicionar-nos com un país que vol diversificar el seu model econòmic a través de l’economia digital“. El text contempla conceptes que fins ara no estaven regulats com ara el colíving, el cotreball, espais de proves (Sandbox), laboratoris d’innovació, entre d’altres. Així mateix, es crearan noves modalitats de residència per a persones que contribueixen al desenvolupament de l’economia digital i la innovació (nòmada digital) i l’emprenedoria (visat emprenedor).

La llei també promourà el finançament i la inversió tant d’empreses emergents com d’emprenedors, establint determinades exempcions d’impostos sobre rendes destinades a empreses emergents i emprenedors.

D’altra banda, el titular d’Economia i Empresa ha presentat també l’Estratègia d’Innovació i Emprenedoria d’Andorra elaborada conjuntament amb Andorra Recerca i Innovació. Aquesta preveu atraure talent i noves iniciatives empresarials en innovació, recerca i tecnologia. Respecte d’això, Gallardo ha explicat que “s’ha treballat conjuntament la llei i l’estratègia per adaptar-nos a un entorn canviant de forma ràpida. Des del sector públic hem de fer motor de tracció en la digitalització del país“.

Els objectius del pla són la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, la diversificació de l’economia, la potenciació de l’economia del coneixement, el foment del talent i la promoció de l’emprenedoria.