Les lleis d’eSports i de confiança electrònica permetran intensificar la diversificació econòmica

L’Executiu i els grups de la majoria (Liberals, Demòcrates i Ciutadans Compromesos) al Consell General continuen fent passos per a la digitalització del país, el que permetrà una major diversificació de l’economia, un dels objectius estratègics marcats en el programa de legislatura ‘Horitzó 23’.

L’aprovació, aquest dijous, de la Llei d’eSports situa a Andorra com un país capdavanter en aquest àmbit, només 4 jurisdiccions a tot el món tenen regulats els esports electrònics, aportant seguretat jurídica a un sector que té un alt potencial de creixement econòmic. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assegurat que “estem convençuts que la nostra diversificació passa per sectors amb un component de digitalització i innovació, sota aquesta visió s’explica l’aprovació de la llei sobre els eSports”. A més, Gallardo ha subratllat que “el país pren una posició capdavantera en un sector que s’ha convertit en una referència del lleure electrònic i que les previsions indiquen que pot superar el volum de negoci dels esports tradicionals”.

Per la seva banda, el president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Marc Magallón, ha explicat que amb la llei d’eSports “establim un marc jurídic fort al nostre país per a un sector en clar creixement internacional”. A més, ha incidit en el fet que “legislant a favor dels eSports, protegint i incentivant el seu creixement, aconseguirem que Andorra sigui un pol d’atracció d’aquest col·lectiu de professionals“.

Serveis de confiança electrònica compatibles amb el mercat europeu

En la sessió de Consell General d’aquest dijous també s’ha aprovat per assentiment la modificació de la Llei de serveis de confiança electrònica. D’aquesta manera, la norma s’ha adaptat al reglament europeu eIDAS que harmonitza els certificats i la identitat digital a tots els països de la Unió Europea.

Aquesta actualització de la llei 35/2014 permetrà “seguir aprofundint en la digitalització de l’economia andorrana, alhora que les empreses i particulars del país podran fer servir els seus certificats en l’àmbit europeu” ha detallat Jordi Gallardo.

Des del Grup Parlamentari Liberal, Marc Magallón, ha puntualitzat que amb l’aprovació de la modificació de la llei de serveis de confiança electrònica “seguim adaptant-nos a la normativa europea” i ha afegit que “ens assegurem poder operar des d’Andorra amb les empreses i països del mercat interior”.