Naturland acollirà l’Europe Triathlon Winter Championships 2023

Aquest dimarts s’ha presentat a Sant Julià de Lòria la tercera edició de l’Andorra Winter Triathlon que se celebrarà els dies 28 i 29 de gener del 2023 a les instal·lacions de Naturland. Es tracta de l’única prova d’hivern que tindrà lloc en el marc de l’Andorra Multisport Festival, format per quatre esdeveniments de resistència.

La prova consta de tres disciplines damunt la neu: carrera a peu, bicicleta de muntanya i esquí nòrdic. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la presentació de la competició, ha destacat que s’esperen més de 200 atletes de més d’una quinzena de països.

El ministre també ha destacat que aquest esdeveniment internacional reforça Andorra com una de les millors destinacions per celebrar competicions de primer ordre. D’aquesta manera, ha indicat que la prova deixarà al país uns 232.500 euros i ha emfasitzat el fet que “l’economia esportiva representa prop del 8% del nostre PIB quan la mitjana a Europa és del 2,2%”.

La presentació de l’esdeveniment també ha comptat amb la presència del cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, així com també del director regional d’IRONMAN a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez, i de la directora de màrqueting i comunicació de Naturland, Vicky Grau.

Com a novetat, enguany la prova també serà el Campionat francoespanyol i comptarà amb categoria Open, obrint d’aquesta manera la participació a tots els atletes federats i no federats europeus, però també de fora de la Unió Europea.