La línia Andorra-Madrid ja ha donat servei a més de mil passatgers

Foto:SFGA/CEsteve

La nova ruta aèria entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i Madrid ha donat servei a més de mil passatgers des de la seva posada en marxa. Així ho ha anunciat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la presentació del balanç del servei on ha destacat que “l’ocupació mitjana dels vols s’ha situat en el 68% de places comercialitzades, amb una mitjana de 34 passatgers per trajecte”.

El ministre de Presidència ha remarcat que avui en dia no s’ha hagut de retardar, cancel·lar ni desviar cap vol, destacant que s’ha reduït en la majoria de casos la durada mitjana, arribant sempre abans del previst.

Gallardo també ha recordat la importància que l’aeroport d’Andorra-La Seu aconseguís l’autorització per realitzar-hi vols instrumentals amb aproximació per GPS, cosa que permet aterrar-hi i utilitzar la infraestructura fins i tot en condicions de mal temps. Aquesta és “una condició cabdal per garantir el bon funcionament dels trajectes regulars”, ha afegit.

El titular d’Economia i Empresa, ha explicat que, segons els càlculs duts a terme amb els percentatges d’ocupació, la línia arribaria al punt d’equilibri al juny. Per la seva banda, el secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé, ha donat a conèixer que s’està treballant amb diferents actors per analitzar si hi haurà interès i demanda prou per incloure un nou dia de connexió entre setmana.

Finalment, Jordi Gallardo ha anunciat que el ministeri ja està treballant amb l’EFA per posar en marxa les rutes a París i Portugal.