Més de 3,4 milions d’euros en prestacions per desocupació involuntària

Foto:SFGA/JAViladot

El Govern ha destinat 3,4 milions d’euros en ajudes per a prestacions per desocupació involuntària. Així ho ha assegurat el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Victor Filloy, que ha destacat que “la resposta del Govern ha estat àgil i eficient perquè les persones i les famílies puguin continuar mínimament els compromisos adquirits en matèria econòmica”.

Les ajudes han anat destinades a aquelles persones que han perdut la feina de forma aliena a la seva voluntat des del 13 de març del 2020 i també aquelles que no s’han pogut reincorporar posteriorment. Així mateix, la prestació també l’han rebut els treballadors per compte propi que han cessat l’activitat per tancament definitiu des del mateix dia.

Com ha explicat Filloy, l’increment de despesa públic en matèria d’ajuts s’ha incrementat notablement (un 905,96% més respecte al 2019) a causa de la pandèmia de la Covid-19. Aquesta “ha suposat una despesa d’1,8 milions d’euros, de la qual 475 persones han estat beneficiàries”. En el mateix sentit, Afers Socials ha creat un ajut per desocupació involuntària relacionada amb la temporada d’esquí que ha suposat una injecció de 673.000 euros per a vora de tres-cents treballadors que es van trobar desocupats.