Marc Galabert subratlla la importància del Pla Estratègic dels eSports

SFGA/JAViladot

El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha explicat que el Pla Estratègic dels eSports “donarà impuls a un sector que ja existia a Andorra, però que ens demanava apostar pel seu desenvolupament”.

El pla elaborat per ‘Actua’ i el Ministeri d’Economia i Empresa, defineix diferents línies temporals donat que el sector “és molt canviant” i l’escenari en el qual s’ubicarà “demana seguretat jurídica i agilitat per adaptar-nos a les diferents tendències del mercat” ha afirmat Galabert. En el mateix sentit, ha posat en valor que actualment “no hi ha cap país a Europa que hagi estat capaç de desenvolupar un pla estratègic en aquest sector”, fet que ubica Andorra com a eix dels esports electrònics al continent.

Respecte dels reptes més immediats del país en aquest mercat, Marc Galabert ha anunciat que “Andorra podria organitzar, en el període d’un any, una competició internacional així com esdeveniments adreçats al teixit empresarial del sector que puguin atraure empreses implicades”. Per últim, ha destacat que “és essencial tenir una actitud proactiva en el sector per buscar i atraure actors internacionals”.

Entrevista a Marc Galabert, a l’ ‘Ara i Aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra: