La candidatura a la Reserva de la Biosfera es presentarà en la convocatòria del 2023

Andorra presentarà la candidatura andorrana a la Reserva de la Biosfera per la UNESCO durant aquest 2022 o en el primer trimestre del 2023. Així ho ha anunciat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, qui ha remarcat que la candidatura es troba en un molt bon estat i que continua avançant.

La intenció del Govern és poder presentar la candidatura a la candidatura que finalitza el setembre del 2023, després que enguany no s’hagi arribat a temps. “Ens hauria agradat presentar-la aquest any abans del 30 de setembre, però és un projecte té molta complexitat”, ha manifestat Gallardo, assegurant que és una candidatura que no s’havia fet mai i que la volen presentar amb el màxim consens possible. Per tant, es vol presentar la candidatura amb el temps suficient perquè sigui valorada per la UNESCO donada la seva especificitat, i el resultat arribaria el 2024.

D’aquesta manera, el ministre ha assegurat que la part tècnica del projecte ja està aprovada i que tan sols falta el retorn dels comuns per poder entrar a la recta final del dossier. Gallardo també ha destacat que Andorra ja funciona com una Reserva de la Biosfera des del punt de vista legislatiu i de compromisos amb l’entorn i que simplement “falten aquests espais de diàleg social”. Finalment, el ministre ha volgut deixar clar que no hi ha elements que facin repensar que no hi ha una gran acceptació al país pel projecte.