Inaugurem la línia de vols regulars entre Andorra-La Seu i Madrid

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha inaugurat aquest divendres el primer vol de la nova línia regular entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i l’aeroport de Madrid-Barajas. Després de 37 anys, s’ha posat en funcionament aquesta nova ruta sorgida del concurs internacional endegat pel Govern d’Andorra amb la voluntat de reforçar i millorar la connectivitat del Principat, afavorint-ne el desenclavament.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha aprofitat el seu desplaçament a Madrid per mantenir una reunió bilateral prèvia al vol amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d’Espanya, Raquel Sánchez.

Durant la reunió han pogut tractar els diversos punts d’interès i cooperació dels dos Estats, especialment en matèria de transports. Així, el titular d’Economia i Empresa, ha defensat que l’aeroport d’Andorra–La Seu pugui comptar amb un punt duaner propi que permeti l’arribada de turistes de fora de l’espai Schengen.

Posteriorment, Gallardo ha participat en l’acte de tall de cinta i inauguració de la ruta a l’aeroport de Madrid acompanyat de la ministra Sánchez; el president d’AENA, Maurici Lucena; el director comercial d’Air Nostrum –la companyia que ofereix els vols–.

 

En declaracions durant l’acte, Gallardo ha assegurat que “es tracta d’una fita anhelada: sempre hem tingut la confiança que l’obertura d’una línia com aquesta seria beneficiosa pel Principat i per extensió per tot el Pirineu, tant per atraure turistes com per afavorir els negocis entre ambdós territoris”. En aquest sentit, ha indicat que el fet que la infraestructura d’Andorra–La Seu aconseguís durant l’any 2020 l’autorització per realitzar-hi vols instrumentals amb aproximació per GPS –que permeten aterrar-hi tot i el mal temps– és cabdal per a garantir el bon funcionament dels trajectes regulars.

L’avió que ha fet el primer trajecte ha estat un ATR 72-600 amb un total de 51 passatgers més tripulació, el 100% dels bitllets que s’havien posat a disposició per aquest vol inaugural. El vol en direcció contrària, que s’ha enlairat cap a Madrid prop de les 17 hores, s’ha obtingut una ocupació similar. Entre els passatgers que han efectuat el vol inaugural hi havia una representació del teixit empresarial i econòmic del país, així com representants de les diferents institucions andorranes, espanyoles i catalanes.