Govern potenciarà la millora de la qualitat de vida de la gent gran

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut,Víctor Filloy, han participat aquest dimarts en la celebració de la 26a edició de la Festa Magna, i han volgut manifestar el seu compromís amb la millora de la qualitat de vida de la gent gran davant els 450 participants en l’acte.

En aquest sentit, tant el cap de Govern com el ministre Víctor Filloy han coincidit a posar en relleu les accions que ha pres l’Executiu per millorar el nivell de vida de la gent gran. Concretament, Xavier Espot ha anunciat un augment de les pensions per al pròxim any. Espot ha explicat que aquesta mesura té l’objectiu de donar continuïtat a les polítiques i accions iniciades la passada legislatura que “han suposat un pas endavant significatiu en l’atenció i cobertura de les necessitats de la gent gran”.

El ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, s’adreça als padrins durant la Festa Magna

Per la seva part, Filloy ha destacat l’important paper de la gent gran i la necessitat de comptar amb padrins actius i implicats en el teixit social, ja que, ha afegit, aquests han estat “una peça indispensable en el desenvolupament i en el progrés del país”. El titular d’Afers Socials, Habitatge i Joventut ha recordat que des del ministeri que encapçala “s’estan impulsant accions al voltant de l’atenció a la gent gran i a la dependència des d’una visió integral i centrada en la persona”.

Per la seva part, Espot ha remarcat que “les polítiques del Govern i dels comuns adreçades a la gent gran passen per assegurar que continueu sent persones presents i actives” i ha lloat la tasca de la Federació de la Gent Gran d’Andorra i les diferents associacions parroquials a l’hora d’organitzar aquest col·lectiu.

La Festa Magna s’ha dut a terme al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp i prèviament s’ha celebrat una missa al Santuari Basílica de Nostra Senyora de Meritxell oficiada pel copríncep episcopal i Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives.Aquest any, com a novetat, s’ha pogut seguir la missa des de les residències a través d’una pantalla per evitar desplaçaments dels padrins.