Govern impulsa habitatges per persones amb risc d’exclusió social

SFGA/JAViladot

El ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy i la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, han visitat aquest dimarts les obres de construcció del primer edifici impulsat pel Govern destinat a persones amb risc d’exclusió social o que tinguin necessitats socials. El bloc de pisos, ubicat en un terreny de 208 m² a Andorra la Vella, comptarà amb 22 habitatges repartits en nou plantes.

Victor Filloy ha explicat que aquest edifici s’encaixa en el model d’habitatge de protecció pública entès com a bloc de pisos construïts sobre terreny de titularitat pública o privada i que està únicament destinat al lloguer per a persones amb necessitats socials. Així mateix, el ministre ha anunciat que s’està treballant en habitatges destinats a lloguer amb un preu inferior al del mercat per donar resposta de manera integral al problema d’accés a aquests.

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, visitant el pis pilot del projecte. (Foto:SFGA/JAViladot)

El terreny on s’ubic l’edificació és propietat de la Fundació Privada Armor, que també ha assumit les despeses de la construcció i que cedirà al Govern d’Andorra, un cop el bloc de pisos estigui enllestit, amb la finalitat que es destini a exclusivament a habitatges per a persones amb risc d’exclusió social.

En aquest sentit, Filloy ha destacat que “aquest projecte és un exemple clar de col·laboració publicoprivada on el Govern juntament amb un privat es posa d’acord per donar una resposta social a una inquietud ciutadana com l’habitatge”. El conveni entrarà en vigor en la data en què es produeixi l’acte de lliurament de la possessió de l’edifici i tindrà una durada de 5 anys renovables posteriorment previ acord del Govern.