Gallardo presenta el projecte d’Heliport Nacional

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presentat aquest matí el projecte per emplaçar l’Heliport Nacional a la Zona de la Caubella a la parròquia de la Massana. El ministre ha destacat que l’objectiu de la infraestructura és “ajudar a desenclavar el país, potenciar el turisme i oferir una alternativa viable al transport terrestre”. A més, Gallardo ha apuntat que l’emplaçament permetrà que es creïn sinergies amb el domini esquiable i puguin oferir-se paquets comercials.

El titular d’Economia i Empresa ha anunciat que els estudis previs que s’han fet evidencien que la petjada acústica permetria fins a 33 vols comercials diaris – una xifra molt per sobre de la que s’espera – i l’impacte sonor serà inferior a la que hi ha ara a la parròquia. Una vegada en funcionament, tots els vols comercials que es facin al país, siguin de l’empresa concessionària o de qualsevol altra, hauran d’aterrar i enlairar-se des de l’heliport, amb la voluntat que s’integrin els projectes privats, ha explicat Gallardo.

Des de l’Executiu esperen que a finals d’estiu es publiqui el plec de bases per al concurs internacional i que durant el primer trimestre del 2022 s’adjudiqui el projecte. Finalment, Jordi Gallardo ha afegit que “la previsió és que les obres durin un any i tingui un cost aproximat de 4 milions d’euros que assumirà l’empresa concessionària a canvi dels anys de concessió de la infraestructura”.