Gallardo presenta el Projecte de llei relatiu a les estacions de muntanya

Foto:SFGA/JAViladot

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presentat aquest divendres el Projecte de llei relatiu a les estacions de muntanya.

Gallardo ha explicat que es tracta d’un text “modern que ha d’ajudar a aquest sector estratègic del país a ser encara més competitiu”. I és que, tal com ha posat en relleu, s’adapten i actualitzen els drets i deures de les estacions i dels seus usuaris després que, el 2000, entrés en funcionament la Llei relativa a les estacions d’esquí i les instal·lacions de transport per cable.

La novetat més destacada del Projecte de llei és l’evolució del concepte d’estació d’esquí i activitats de muntanya, tenint en compte la diversificació d’oferta de serveis durant tot l’any. Així, es passa d’estacions d’esquí a estacions de muntanya. “Les estacions no només fan activitats relacionades amb l’esquí i l’hivern”, ha remarcat el titular de Presidència, Economia i Empresa, que ha assenyalat que “el pes de les activitats d’estiu és cada cop més important”.

Es defineix estació de muntanya com a l’activitat mercantil que, en l’àmbit territorial d’un domini i per mitjà d’un conjunt coordinat d’instal·lacions, desenvolupa la prestació de serveis relacionats amb la pràctica de l’esquí i esports de muntanya, així com activitats turístiques i lúdiques.

“Aquesta gran novetat té en consideració altres activitats de caràcter turístic i lúdic no vinculades necessàriament al concepte d’esquí”, ha manifestat Jordi Gallardo, que ha recordat que mitjançant aquest Projecte de llei es dona compliment a la Llei de l’esport del Principat d’Andorra.

El text presentat, que està enfocat a garantir la seguretat de les persones i referma el respecte envers el medi natural, delimita també les competències i responsabilitats dels explotadors i usuaris (esquiadors, usuaris d’activitats de muntanya i vianants).