Gallardo presenta les accions del Pla estratègic de comerç per assolir una promoció conjunta del sector

Foto:SFGA/JAViladot

El ministre de Presidència, Economia i Empresa en funcions, Jordi Gallardo, ha presentat aquest dimarts els darrers avenços del Pla estratègic de comerç. Es tracta d’una guia d’acció que té l’objectiu de promocionar el comerç del país, així com la projecció d’Andorra com a territori de compres, mitjançant l’impuls de la competitivitat, la innovació i la digitalització del sector.

Gallardo ha recordat que, en el marc del Pla estratègic, ja s’ha dut a terme un treball de diagnosi del sector comercial andorrà. També, juntament amb els principals actors implicats s’han posat en marxa diferents grups de treball. Després de tot aquest treball, es presenta el pla operatiu amb la voluntat de seguir amb la potenciació d’Andorra com a destinació de compres.

Abans, però, Jordi Gallardo ha volgut destacar alguns dels trets del comerç nacional, com ara que la configuració urbanística d’Andorra presenta diverses àrees de concentració amb diferents marques territorials, associacions i comerços de tot tipus que es promocionen de forma individual. Davant d’aquesta situació, el ministre en funcions ha explicat que el pla operatiu pretén aglutinar sota un únic concepte de comunicació de país les marques i zones comercials aprofitant la fortalesa de la marca Andorra.

Per fer-ho, s’ha determinat que cal crear eines eficients per posar a l’abast del públic local, visitant i turista l’oferta comercial del país de forma ordenada i clara. Així, el pla operatiu preveu el disseny d’accions de comunicació i promoció conjunta. Alhora, s’estableix la importància de generar sinergies entre les diferents activitats relacionades amb el comerç com ara l’oci, la gastronomia o l’esport, afavorint al sector econòmic en conjunt.

Les propostes que es recullen en aquest sentit estan vinculades a la posada en marxa d’una web-app i aplicació digital acompanyada d’una guia de compres, en format físic, complementària. També s’hi inclou la potenciació de les xarxes socials. Tot estarà sota una nova marca paraigua que sigui representativa del comerç andorrà en un sentit ampli i que es converteixi en el denominador comú que doni valor i sumi en la promoció que es fa tant en el mercat domèstic com en l’exterior.