Gallardo presenta les línies estratègiques per impulsar i diversificar l’economia

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presentat aquest dimecres les línies estratègiques del seu ministeri per l’actual legislatura en una compareixença parlamentària a petició pròpia davant la Comissió Legislativa d’Economia.

Durant aproximadament dues hores, Gallardo va exposar als consellers generals les accions més destacades que durà a terme el seu ministeri al llarg dels quatre anys de legislatura. Les línies estratègiques en les quals es basaran tots els processos executius i legislatius són les següents:

  • Creixement econòmic i desenvolupament sostenible
  • Diversificació econòmica
  • Actualització del marc normatiu
  • Processos més àgils i digitals

Amb la voluntat d’assolir aquests reptes, des del ministeri de Presidència, Economia i Empresa es treballarà en la creació d’un ecosistema que afavoreixi l’emprenedoria, es potenciarà la innovació, es facilitaran els tràmits per l’obertura d’empreses, registrar marques i patents, i s’impulsarà la candidatura perquè Andorra esdevingui Reserva de la Biosfera, un dels principals punts del programa electoral amb què Liberals va concórrer a les passades eleccions generals. A més, es contempla promoure una zona franca, la potenciació del transport públic sostenible i el desenvolupament d’un parc tecnològic.

Totes aquestes accions es complementaran amb un ampli treball legislatiu, normatiu i reglamentari, entre els quals destaca la redacció d’una Llei dels Autònoms, un nou text de marques i patents, la llei d’ActuaTech (per potenciar la innovació) i les modificacions de les lleis de comerç, competència i gestors immobiliaris.

Pots veure la compareixença del ministre Jordi Gallardo al nostre canal de YouTube: