CORONAVIRUS | Jordi Gallardo explica la reobertura i les mesures econòmiques per la Covid-19

FOTO: Eduard Comellas | Consell General

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha comparegut, el 15 de maig, davant la Comissió Legislativa d’Economia per fer balanç de les mesures presses pel Govern davant la situació causada per la Covid-19 i per explicar com s’està duent a terme la reobertura econòmica després del tancament de tots els serveis no essencials decretat des del passat 14 de març.

Durant la compareixença, Gallardo ha subratllat que en la presa de decisions “sempre s’ha prioritzat el criteri sanitari per evitar un col·lapse del sistema de salut” del país. Amb aquest objectiu s’han anat obrint l’economia per fases des del passat 22 d’abril.

La voluntat de l’Executiu sempre ha estat mantenir viu el teixit econòmic i garantir el màxim possible els llocs de treball. Amb aquest objectiu s’han concedit crèdits tous per valor de 125 milions d’euros, beneficiant a més de 14.900 assalariats, pràcticament la meitat del sector privat del país.

A més, el titular d’Economia ha informat davant la Comissió que les Suspensions Temporals de Contractes de Treball i les Reduccions de Jornades Temporals abasten a 9.544 persones. El 80% d’aquestes treballen en empreses que han estat obligades a tancar per la crisi sanitària.

Per últim, Jordi Gallardo ha avançat que es treballa amb l’objectiu que l’1 de juny es pugui obrir el sector del comerç, l’hostaleria i el turisme. D’aquesta manera es reincorporarien 13.000 treballadors més a la feina. Només es mantindrien tancats els sectors de l’oci nocturn, els balnearis i els esdeveniments que suposin una gran aglomeració de gent.

Pots veure la compareixença íntegra al nostre canal de Youtube: