Gallardo explica a Madrid els principals projectes econòmics per a Andorra

Fotografia: El País

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha acostat, durant la seva estada a Madrid, a agents econòmics però també als mitjans de comunicació els avenços que ha fet a Andorra per obrir la seva economia a d’altres sectors. En concret, Gallardo ha incidit en l’esforç que s’ha fet des de l’Executiu per comptar amb un model impositiu homologable i competitiu perquè les empreses que es radiquin al país puguin competir globalment.

El titular d’Economia i Empresa també ha destacat la tasca que s’està duent a terme per diversificar l’economia andorrana i comptar amb altres fonts de creixement més enllà del turisme. El ministre ha aprofitat l’estada a Madrid per concedir entrevistes a importants mitjans de comunicació espanyols com són El País, el Canal 24 Horas de RTVE i la ràdio econòmica Capital Radio.

 

El País

Andorra no tornarà a estar a la llista de paradisos fiscals. Així ho ha afirmat Jordi Gallardo, tot apuntant que “d’ençà el 2012 el model econòmic del país ha canviat i ara l’objectiu és explicar aquest canvi de model”. En aquest sentit, “es treballa perquè el país atregui inversors no únicament per una fiscalitat atractiva” ha afegit.

Respecte de la diversificació econòmica, ha subratllat l’ambició del projecte “que ajudarà l’economia andorrana, molt dependent del turisme fins ara, i que després de la pandèmia ha vist menyscabat el 12% del PIB”.

Entrevista a Jordi Gallardo, El País (27/10/2021)

 

RTVE 24h

Jordi Gallardo ha defensat el projecte de l’Aeroport Andorra-La Seu d’Urgell com un equipament “estratègic pel país”. La connexió amb l’aeroport de Barajas, que s’iniciarà el 17 de desembre, “permetrà situar les estacions d’esquí molt a prop de Madrid i connectar-nos amb altres capitals del món”.

Finalment, el titular d’Economia i Empresa, ha remarcat que “disposar d’un operador únic i públic en la distribució elèctrica, FEDA, ens permet disposar d’uns preus estables al llarg de tot l’any”.

Entrevista a Jordi Gallardo, Canal 24 Horas (27/10/2021)

 

Capital Radio

En l’entrevista matinal al programa ‘Capital, la Bolsa y la Vida’ de Luis Vicente Muñoz, el ministre de Presidència, Economia i Empresa ha refermat que l’atractiu d’Andorra “va més enllà de la fiscalitat” i ha destacat altres aspectes “com la seguretat jurídica i l’entorn”. Durant la conversa, Gallardo ha ressaltat “l’aposta estratègica pels eSports i l’economia digital” per diversificar el creixement econòmic del país.

Entrevista a Jordi Gallardo, Capital Radio (26/10/2021)