Gallardo defensa el transport segregat per evitar el col·lapse a la xarxa viària

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assegurat que el desplegament del transport segregat a Andorra és “tècnicament viable i podria trobar diferents modalitats de finançament” i evitaria que la “xarxa viària entrés en col·lapse el 2030” tal com està projectat. Gallardo ha manifestat el seu desig en poder tirar endavant aquesta infraestructura que ajudi a “cercar alternatives de transport públic” al país.

Respecte de les compensacions a les companyies de bus per l’abonament mensual reduït, el titular d’Economia i Empresa, ha explicat que “no hi ha una negativa respecte de la proposta de Govern, sinó que hi ha certs dubtes” al respecte. Tanmateix, Gallardo ha puntualitzat que “no volem evitar la compensació a les companyies de busos, però hem de complir amb les garanties necessàries” per poder fer el pagament i que “s’ajusti a les condicions inicials del concurs”.

Finalment, Jordi Gallardo ha anunciat que estan analitzant la demanda “d’un potencial vol entre setmana a Madrid” i que aquest any s’enllestirà els estudis d’una connexió “primer amb França i posteriorment amb Portugal”.

Entrevista a Jordi Gallardo, als ‘Matins de la Nacional‘ de Ràdio Nacional d’Andorra: