Gallardo assegura que Andorra atrau empreses no només per la baixa fiscalitat

Foto:SFGA/CEsteve

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha concedit una entrevista al diari ‘El Mundo’ on ha defensat Andorra com un país atractiu per captar inversió internacional.

Respecte al nou impost a les multinacionals acordat aquesta setmana pel G7 (fòrum on participen els països amb les economies més industrialitzades), Jordi Gallardo ha afirmat que “no tindrà l’efecte sortida que persegueix donat que avui en dia les multinacionals no només es mouen per una qüestió fiscal”. En aquest sentit, ha assegurat que Andorra està resultant interessant per aquelles empreses que vulguin invertir a l’estranger, concentrant-se en atraure-les no només per la baixa fiscalitat, sinó també per altres elements com l’estabilitat política, l’alt nivell de seguretat de les persones i les condicions de vida garantides per un bon sistema públic de sanitat i educació.

La Llei d’actius virtuals, aprovada recentment pel Consell General, també ha estat un tema d’interès on Jordi Gallardo ha destacat que “ja abans de la pandèmia i també després, hem detectat un augment d’empreses emprenedores que demanaven la residència al país, moltes d’elles relacionades amb el tema dels actius digitals”. El titular d’Economia i Empresa ha indicat que això és gràcies a “l’aposta clara que s’està duent a terme al Principat, amb una llei marc que ho regula i reconeix la tecnologia Blockchain en totes les seves aplicacions”. Tanmateix, Jordi Gallardo ha explicat que “estem davant d’una nova revolució industrial basada en la tecnologia 4.0 i en una nova economia digital”. Així mateix, ha anunciat que des del Ministeri d’Economia i Empresa s’està treballant en un projecte de llei sobre la nova economia digital orientada als nous sectors que s’estan generant.

Finalment, el ministre de Presidència ha volgut posar en relleu “l’estratègia de diversificació econòmica que està duent a terme l’Exectiu i que està concentrada en dotze sectors” per un país que la seva economia està orientada essencialment als serveis, el comerç, el turisme, els serveis financers i la construcció. En aquest aspecte, l’acord amb la multinacional Grifols “ajudarà i projectarà molt Andorra” ha rubricat Jordi Gallardo.

Pots llegir l’entrevista completa al següent enllaç:

Entrevista a Jordi Gallardo – Diari ‘El Mundo’ – 10/06/2021