Gallardo anuncia que la línia regular des de l’Aeroport d’Andorra – La Seu a Madrid va per bon camí

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha avançat que al concurs per operar la línia regular des de l’Aeroport d’Andorra – La Seu amb Madrid ha rebut l’oferta de Air Nostrum. Ho ha assegurat a una entrevista al programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió, on ha especificat que ara cal esperar que tota la documentació presentada compleixi els requisits necessaris.

Gallardo ha explicat que de portar-se a terme, el primer vol entre l’Aeroport d’Andorra – La Seu i Madrid es faria el 17 de desembre operat per Air Nostrum, així com que el control de passaports no serà necessari en vols de l’Espai Schengen. “Estem convençuts que l’aeroport, més enllà dels vols turístics, té recorregut per a vols de negocis que es podrien fer entre setmana”, ha afegit.

Respecte l’Heliport, Jordi Gallardo ha afirmat que “podria estar operatiu l’any 2023”, ja que la voluntat és que “el concurs públic per a l’Heliport Nacional sigui internacional”. Gallardo ha indicat que “l’estudi per analitzar la viabilitat del transport per cable s’ha acabat aquesta setmana” amb una possible connexió amb l’Aeroport d’Andorra – La Seu”.

Sobre la construcció de la Zona Franca, el titular d’Economia i Empresa ha remarcat que “es farà a principis del 2022” en uns “terrenys pròxims a la frontera, al costat de la gossera” que  “estan ben posicionats, però no són els únics que s’estan estudiant”.

Preguntat per l’impuls de l’estació de Pal Arinsal amb el nou acord entre el Comú de Canillo, el Comú de la Massana i Crèdit Andorrà, Gallardo creu que “és una molt bona notícia que reforçarà l’estació i tot el sector de la neu del país”.

Finalment, sobre l’Expo 2020 de Dubai ha remarcat que és una oportunitat única per a Andorra, encara més si “tenim en compte que la Cambra de Comerç hi farà una jornada econòmica al gener”.

 

Entrevista a Jordi Gallardo, a ‘La Rèplica‘ d’Andorra Televisió: