Filloy anuncia el nou pla que permetrà la inserció laboral dels joves en risc

Foto:SFGA/JAViladot

El nou programa d’inclusió sociolaboral per a adolescents i joves en situació de risc destinarà fins a 58.000 euros ampliables segons l’escenari.

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Victor Filloy, ha indicat que el programa va adreçat a joves d’una franja d’edat des dels 16 als 25 anys i que actualment “el ministeri té 55 joves que poden ser susceptibles d’entrar al programa dels 275, als quals s’està fent seguiment per dotar-los d’autonomia”.

Filloy ha afegit que “amb aquesta iniciativa volem donar resposta a les demandes de les diferents associacions que treballen amb aquest col·lectiu” en un programa on podrà col·laborar qualsevol empresa o entitat que pugui oferir un lloc de treball, des d’administracions públiques fins al sector privat.

Així mateix, el Govern es farà càrrec del salari d’aquests joves (el salari mínim interprofessional) així com de les cotitzacions a la branca general i de la jubilació de la CASS. En aquest sentit, el programa preveu que els contractes hagin de ser de sis mesos prorrogables una vegada pel mateix període i que el jove tingui sempre un tutor que farà el seu seguiment, ha detallat Filloy.

La voluntat de l’Executiu és que un cop finalitzat el període el jove pugui ser contractat i en cas que no succeeixi, podrà accedir a les ofertes del Servei d’Ocupació. Amb tot, el titular de Joventut ha explicat que el programa s’ha iniciat com a prova pilot els darrers mesos i ja ha donat resultats positius: hi ha set joves que tenen un lloc de treball.